Kelemen Hunor tradator ca de obicei… Este de acord sa sustina motiunea de cenzura

Niciun comentariu

„Am avut o discutie telefonica cu Kelemen Hunor, este de acord sa sustina aceasta motiune deoarece nu este corect sa vii cu modificari legislative si sa incerci schimbarea regulilor in timpul jocului. Mai mult exista o decizie a CCR care spune ca cu sase luni inainte nu ai voie sa modifici nicio lege electorala si o recomandare de buna practica de la Comisia de la Venetia sa nu faci modificari inainte cu un an.Daca dorim sa ramanem in Europa ar trebui sa actuala putere sa se incadreze in aceeasi termeni”, a declarat Ciolacu, joi.

PSD-istul, Marcel Ciolacu, a confirmat ca UDMR va sustine motiunea de cenzura a PSD ca urmare a promovarii de catre Guvern a alegerilor in doua tururi.

Ca urmare a revenirii alegerilor locale in doua tururi , atat psd-ul cat si varianta lor ungureasca , ar pierde majoritatea primariilor actuale. Asa ca ….

”E vremea sa facem ce ne cer oamenii. Sigur ca acest lucru va deranja pe cei care sunt la butoanele Parlamentului, dar trebuie sa ne asumam acest risc. Guvernul are obligatia de a imbunatati cadrul democratic”, a declarat Ludovic Orban.

”De la instalarea Guvernului, am spus foarte clar ca noi facem ceea ce e necesar, corect, democratic si ceea ce isi doresc oamenii, nu potentatii. Probabil ca multi primari doresc alegeri intr-un tur. Pentru a imbunatati performanta administratiei locale e vital ca primarii sa fie alesi de jumatate plus unul din cetatenii dintr-o comunitate locala. Existenta unui tur doi presupune negocierea unei majoritati in CL care sa permita realizarea proiectelor. Ca atare, e vremea sa facem ce vor oamenii”, a mai spus premierul Orban.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s