Aceasta lege nu rezolva de fapt decat situatia a 4% din pensiile speciale

Niciun comentariu

S-au eliminat DOAR pensiile speciale pentru:

Parlamentari (indemnizație limită vârstă) *** Judecătorii, procurorii (pensie de serviciu)***Foștii Președinți ai României ***Primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene (indemnizație pentru limită de vârstă) ***Judecătorii CCR (pensie de serviciu) *** Membrii Curții de Conturi ***Avocatul Poporului ***Funcționarii publici parlamentari ***Corpul diplomatic și consular ***Personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertizare Criminalistice ***Personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă

Legea care a provocat dezbateri aprinse intre toate partidele nu rezolva de fapt decat situatia a 4% din pensiile speciale care se acorda in Romania.
Au „eliminat” pensiile viitoare a 9000 de oameni, dar le-au lasat pentru 150.000 de oameni… Cei ce au deja pensiile speciale in plata raman cu ele, nu se aplica retroactiv legea… 94% din pensii speciale si ca numar de oameni si ca valoare in bani au ramas… Despre ce vorbim aici? Doar praf in ochi… Nu ai ce sa ceri politicienilor romani, mint si inseala pe toata lumea! Ne-am mai luat o tzeapa!

Deputatul UDMR Szabo Odon a spus ca pensiile speciale totalizează 8,72 miliarde de lei. Din banii acestia, diplomatii beneficiaza de 0,06% din acea suma, parlamentarii – 0,04%, magistratii – 0,85%. Principalele categorii de pensii speciale sunt platite celor din sistemul de aparare si siguranta nationala (MAI, MAPN, servicii secrete), pensii speciale la care nu se umbla prin legea votată în Camera Deputaților.

„Practic prin aceasta propunere in momentul de fata, pe care o aveam si care nu merge pe principiul propus de noi, ori eliminam toate pensiile speciale si trecem pensiile ocupationale pe contributivitate si le recalculam, bugetul afectat e sub 4%. 96% din pensiile speciale raman in vigoare”, a mai spus deputatul UDMR.

Din surse judiciare , ICCJ va ataca la Curtea Constituțională legea adoptata Marți de către parlamentari care vizează eliminarea pensiilor de serviciu ale judecătorilor și procurorilor. De altfel, magistrații au deja de partea lor o decizie a CCR din 2010 care le-a „sigilat” pensiile . Conform surselor citate, sesizarea către CCR ar fi fost deja pregătită.

Un astfel de demers este anticipat și de către judecătorul Cristi Danileț.

„Nu îmi exprim acum nici susținerea, nici dezacordul față de aceste pensii, fiind un domeniu unde trebuie făcute ajustări, fără îndoială. Fac însă următoarea remarcă: cine știe puțin drept anticipează cu ușurință ce se va întâmpla. Și anume:

  • ICCJ va sesiza CCR:
  • CCR va decide că legea este neconstituțională;
  • proiectul de lege votat astăzi va pica;
  • politicienii vor da vina pe justiție, ei știind dintr-un bun început cele trei puncte expuse de mine mai sus.

Așadar, campania electorală continuă, numai că de data aceasta pe spatele magistraților și grefierilor. Adică într-un mod profund nedrept”, a scris pe Facebook Cristi Dănileț.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s