Spitalizarea la stat? 1.655 lei pe noapte numai pentru cazare într-un salon cu alţi 10 pacienti. Este mai scump decât la privat, dar este mai scump si decât intr-un hotel de 5 stele.

3 comentarii

Declaratii si critici pe Facebook ale deputatului USR Claudiu Năsui …
Lipsa concurenţei in sistemul de sănătate din România este marcat în continuare de “atitudini care cer vesnicul plic” şi faptul că pacienţii sunt obligaţi să plătească sume mari de bani pentru spitalizări in conditii mizerabile..
“Cât costă spitalizarea la stat? 1.655 de lei pe noapte numai pentru cazare într-un salon cu alţi 10 oameni. Nu doar că este mai scump decât la privat, dar este mai scump decât la un hotel de 5 stele din Bucureşti. Lipsa concurenţei nu a dus şi la lipsa infecţiilor nosocomiale sau la performanţe deosebite în rândul medicilor. A dus însă la morţi premature şi la atitudini care cer vestitul plic. Cei care susţin monopolul în sănătate nu ne vor binele şi nu ne fac niciun favor. Îşi văd doar propriul interes în perpetuarea unui sistem falimentar, dar pe care îl domină”, a adăugat Năsui.
“Monopolul de stat în sănătate naşte monştri. Cel mai mare rău pe care poţi să-l faci sistemului de sănătate din România este să-i blochezi reformarea. Avem un sistem total disfuncţional care este menţinut aşa de cei care au interes să-şi menţină puterea în el. Cine are interes ca pacienţii să nu aibă dreptul de e alege? Zilele acestea au apărut tot felul de îngrijorări legate de costurile mari de la spitalele private. Ideea era că dându-le oamenilor libertatea de a alege între mai multe reţele de sănătate va face spitalul de stat mai scump şi mai puţin eficient”, a susţinut Năsui.
Claudiu Năsui a transmis că reforma propusă de actualul ministru al Sănătăţii este mai mult decât bine venită.
“Sper ca guvernul Orban să aibă curajul de a reforma. Curaj fără de care guvernarea este inutilă. USR a susţinut întotdeauna concurenţa şi dreptul românilor de a-şi alege asiguratorul de sănătate şi spitalul sau clinica la care vor să fie trataţi”, a conchis deputatul USR în mesajul său.

3 comentarii la „Spitalizarea la stat? 1.655 lei pe noapte numai pentru cazare într-un salon cu alţi 10 pacienti. Este mai scump decât la privat, dar este mai scump si decât intr-un hotel de 5 stele.”

  1. Un ministru nu are timp liber.
    Operatia mea a durat mai mult de 10 ore. cand mai are timp liber,cand pe programul cabinetului erau afisate mai multe zile cu orele in care se desfasoara activitatea din cursul saptamani!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s