A căzut Guvernul Orban!

Niciun comentariu

 Moţiunea de cenzură depusă de PSD şi UDMR împotriva Guvernului Orban a trecut la vot. S-au înregistrat 261 de voturi „pentru”, 139 de voturi „împotrivă” şi nicio abţinere.  Scandal mare la dezbaterea din Parlament. Huiduieli şi acuzaţii grave de ambele parti. Sa vedem cum evolueaza lucrurile mai departe . Urmeaza oare lupte corp la corp pana la alegeri anticipate sau sau intelegeri si targuieli in spatele usilor inchise???

Guvernul Orban rămâne deocamdată la Palatul Victoria, pentru a asigura guvernarea până când un nou guvern va fi învestit în Parlament și va depune jurământul la Palatul Cotroceni. Statutul Guvernului Orban, va fi însă acela de guvern interimar, cu prerogative limitate.
Următoarea mutare va fi cea a președintelui Klaus Iohannis. Nominalizarea noului prim-ministru va fi atributul exclusiv al șefului statului.
Este de așteptat ca președintele Iohannis să nu facă niciun compromis PSD-ului. El va juca dur, obligând majoritatea de azi fie să accepte un prim-ministru neagreat de ea, fie să înghită „pastila” anticipatelor.

PSD vine cu trei propuneri de premier…..Vasile Dîncu (ministru în Guvernul Năstase şi vicepremier în Guvernul Cioloş), Remus Pricopie (rectorul SNSPA şi fost ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta) şi Cristian Socol (profesor la ASE şi unul dintre artizanii programului de guvernare al PSD din 2016).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s