Iohannis a anunţat propunerea de premier : Ludovic Orban , fostul premier

Niciun comentariu

 Presedintele Iohannis ,conferinţă de presă după consultările cu partidele parlamentare

„Am terminat sesiunea de consultări şi sunt în măsură să vă spun câteva concluzii pe care le-am tras. În primul rând, să recapitulăm pe scurt, avem un guvern liberal care a venit cu o agendă reformatoare (…) de asemenea, a dorit să repare greşelile făcute de guvernele pesediste.

Pe de altă parte, avem un PSD care are încă foarte mulţi parlamentari care se opun acestor schimbări si doresc să oprească lucrurile.

Ultimul exemplu e elocvent, PNL a vrut să reintroducă, aşa cum era normal, alegerea primarilor în două tururi, PSD n-a dorit, a depus moţiune, moţiunea a trecut ieri.

După părerea mea, soluţia corectă în această situaţie în care avem un guvern care doreşte să continue lucrurile şi românii doresc să se mişte lucrurile. Întoarcerea la electorat este soluţia corectă, cea care satisface nevoia de democraţie, mai simplu spus, întoarcerea la electorat înseamnă alegerile anticipate. Am prezentat partidelor această opţiune, unii au fost de părere că e bine, alţii au spus că trebuie să se mai consulte în partid. Sper să se întâmple foarte repede. Dar până atunci putem face următorul pas, desemnarea viitorului premier.

După ce m-am consultat cu toate partidele parlamentare, îl desemnez pe Orban să formeze un nou guvern şi să se prezinte în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s