EU, nu sunt de acord să plătesc pensii speciale

Niciun comentariu

 Pentru cei care se întreabă de ce nu mai sunt bani pentru pensiile oamenilor de rând și face guvernul artificii halucinante pentru a le plati…..Aceste pensii pentru speciali nu au fost stabilite în raport de contribuția efectivă la sistemul de pensii, ca în cazul pensionarilor obișnuiți, ci prin raportare la categoria specială pe care o reprezintă.

Eu, cetățean al României, nu sunt de acord să plătesc pensii speciale , fiindca România are Constituție!
Și stă scris în Constituție că în România, ”stat de drept, democratic și social” – art.1(3), ”cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări” – art.16(1) Egalitatea în drepturi .
Și tot în Constituție stă scris că ”suveranitatea națională aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice și corecte, precum și prin referendum” – art.2(1) . De aceea se impune un REFERENDUM! Pensiile speciale sunt neconstituționale .
Peste 9.000 de români primesc pensii speciale. Cea mai mare pensie este de 18.716 lei și este primită de un magistrat”. Altfel spus,acesti asazisi români consideră că trebuie să fie privilegiați, contrar Constituției .
Un exemplu la indemana …. doar parlamentarii cheltuie anual cu pensiile speciale aproape 54.000.000 lei. Cea mai mică pensie a unui parlamentar este de 2.000 lei, iar cea mai mare poate depăși 12.000 lei. Asta în timp ce pensia unui cetațean român neprivilegiat este în medie de 1.373lei/ lună după 35 de ani de activitate și contributivitate
Tot în Constituție stă scris că ”nici un grup”, (fie ei judecători CCR, judecători ai ÎCCJ, judecători, procurori, grefieri, parlamentari, etc) nu poate ”exercita suveranitatea în nume propriu” – art.2(2) .
Plecând de la aceste prevederi constituționale foarte clare, eu, cetățean al României, nu sunt de acord să plătesc pensii speciale/ privilegii neconstituționale pentru nici o categorie profesională.
De aceea …se impune un REFERENDUM! Pensiile speciale sunt neconstituționale .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s