Imagini virale…. Profesorul Didier Raoult si ce spune despre ,,al doilea val” al pandemiei

Niciun comentariu

Profesorul Didier Raoult, directorul Institutului Universitar Medical din Marsilia, a tratat 4.000 de pacienţi cu infecţii acute în ultimii 30 de ani şi aplică o schemă tratament cu hidroxiclorochină

Profesorul Didier Raoult, care tratează pacienţii de COVID-19 cu hidroxiclorochină, numit şi omul de ştiinţă preferat al publicului francez în contextul pandemiei de coronavirus, a fost aclamat joi de soferii de taxi, imaginile devenind virale pe reţelele de socializare. Didier Raoult este, de asemenea, cunoscut pentru combaterea anumitor idei. Având în vedere că ieșirea din izolare este pe buzele tuturor și că multe țări relaxează treptat măsurile, apare problema unui „al doilea val” al epidemiei de coronavirus.

Dar pentru Didier Raoult, acest lucru nu este credibil. „Povestea celui de-al doilea val este o fantezie inventată în timpul gripei spaniole (…). În general, se întâmplă într-o singură curbă.  Urăsc să fac predicții,  dar acest mod de a evolua (curba în forma de clopot, un singur val) este destul de comună pentru epidemii. De obicei, epidemiile au dispărut cu mult timp înainte de a avea vreun mod de a le combate. Au dispărut oricum. Umanitatea nu a dispărut din cauza vreunei epidemii, asa se întâmplă lucrurile întotdeauna. Epidemiile pornesc, accelerează, ajung la un punct culminant – acesta este momentul maxim al transmisibilității – nu știm de ce e asa” , a spus el într-un videoclip al Institutului de Boli Infectioase IHU Marsilia, institut pe care îl conduce.

Mai mult, afirmația că „este nevoie ca 70% din populație să fie imună pentru a controla epidemia este în întregime falsă, nu așa se întâmplă”, adaugă el. „Epidemiile pornesc și se opresc din motive despre care știm foarte puțin. În viitor vom înțelege mai bine relațiile dintre ecosistem și transmisibilitatea bolilor infecțioase.”. Poziția sa lasă, într-adevăr, întrebări fără răspuns, dar optimismul profesorului Raoult este convingător.

Bunul Dumnezeu sa-l apere și sa-l ocrotească de tot răul !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s