Criminalii, violatorii şi tâlharii nu mai pot fi eliberaţi condiţionat…

Niciun comentariu

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, o iniţiativă legislativă în acest sens. Proiectul a fost votat în unanimitate iar legea merge acum la promulgare la preşedintele României, Klaus Iohannis.

 In proiectul de lege menit să modifice Codul Penal se precizează că „cei care comit următoarele infracţiuni: omor, omor calificat, exploatarea cerşetoriei, folosirea unui minor în scop de cerşetorie, folosirea serviciilor unei persoane exploatate, violul, agresiunea sexuală, act sexual cu un minor, corupţia sexuală, tâlhăria calificată, tâlhăria urmată de moartea victimei”, nu vor mai putea beneficia de eliberare condiţionată.

Probabil va fi o contestaţie din partea Avocatului Poporului, a explicat judecătorul Danileţ, (fiindca proiectul nu a trecut prin ambele camere) pentru Epoch Times.

Potrivit lui Danileţ, cel mai probabil, legea adoptată astăzi în Camera Deputaţilor vine în urma valului de emoţie care s-a creat în aceste zile pornind de la un caz (cazul tinerei de 17 ani incendiată de un criminal liberat condiţionat)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s